Kamila

Budim se jutros, vadim čepiće iz ušiju jer gospodin hrče ko nosorog, okrenem se na lijevu stranu i ….. šok!!!! Njegove košulje, hrpa njih, bokserice, čarape me blijedo gledaju čekajući da budu popeglane…ali ne!! Danas nije dan za peglanje ( kao ni prošlih 6). Inače mrzim peglanje. Pegla je postala moja najbolja drugarica koja će mi mislim i dohakati nekada u životu..kao npr omotat će mi se oko vrata i udaviti me…Ma apsolutno nema veze…miriše mi kafa….ali i nju ću morati sama da spremim jer ko vam kaže da će vam cimer od muškarca svako jutro donositi kafu i svježa peciva u krevet laže……laže nevjerovatno…ja sam u 2 godine zajedničkog života dobila 2 kafe….spremna je i ide lagano buđenje…..onda vratim film….godinu dana sam radila u jednoj turskoj firmi….Razgovor za posao je prošao kao po planu…. Mislila sam da su Turci prevazišli stereotipe o plavušama i da je prošlo vrijeme kada Vas po Kapali Čaršiji vuku za rukav i udaraju po guzici jer ste plavuša misleći da su sve plavuše Ruskinje….kod mene je bio ogroman plus upravo što sam plava:)) Pa što da onda čovjek ne iskoristi…….. Na tom radnom mjestu sam upoznala razne profile ljudi… Od onih koji Vam kažu da će Vam polomit kičmu, od onih koji izgledaju kao prosijaci a troše hiljade maraka,  do političara, ministara koji od žena ne mogu maknut a progovorit još teže….. Ministara čije žene troše po 5.000 km za dijamantsku ogrlicu a čiji štičenici nisu dobili invalidnine po godinu dana….
Tako jedan dan sjedim u kancelariji zove sestra: Znaš šta se upravo desilo?? Pa, jeste da je ljeto, i da propuštam ispijanje kafe na ugonih 28 stepenčića ali čemu uzbuđenje??
Na vrata moga stana je pozvonio momak, pošto sam ja na poslu mama je otvorila vrata i naravno pitala ga kod koga treba. Momak je pokazao na moj balkon. Mama se pokušala sporazumjeti sa njim ali bez uspijeha , pokušavajući mu objasniti da me kontaktira na mobitel… Sutra opet zvoni. I opet sve isto. Pokazuje na moj balkon. Mama zalupi vratima. Treći dan, momak je zaista uporan. Ali ovgaj put je još neko s njim. Prevodioc. Hm…… Vrata se otvore , momak progovara na arapskom dok drugi prevodi… Ukućani u šoku….Čovjek je mene negdje vidio i odlučio da me prati da sazna gdje živim, on je uspješni biznismen iz Egipta vauuuuu… Toliki idiotizam….. Kao čuo da sam fina i čestita djevojka bla bla….Ali najbolje od svega je to što on daje mami 3 kamile za mene????? Kamile u Sarajevu hahahahahaha……Ja sam bila i ostala u šoku…I od tada sam tema zezancije od strane moje okoline…..ali da sam otišla ja bih bila fer jer bi imoja oklolina sa vremena na vrijeme uživala sa mnom u tim toplim predjelima..:)))) Možda bih sada pila svoju  kaficu na plus 30:)))

Komentariši